"Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?"

"Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?" 

Wanneer je je bevindt in een 'gelijk-ongelijk' 'zwart-wit' situatie dan kan dat lang duren. Want dingen als 'of-of' aangaan leidt niet zelden tot een aardige strijd. Dan smash je als professionele tennisspelers verbaal steeds harder naar elkaar. "Daar klopt niks van!" "Dat zie jij helemaal verkeerd!!" "Echt niet!!!" 

Je moet je gelijk halen want er is winst of verlies.

Terwijl het eigenlijk heel vaak eigenlijk een "en-en" situatie is. 

Hoe kinderachtig een verkleining als "Zie je een 6 of een 9?" misschien voelt, het is niet iedereen altijd gegeven om het zo te zien. Je eigen waarheid loslaten is ook niet makkelijk. Dus als jíj je hiervan bewust bent en je bent in de gelegenheid om je eigen gelijk (iig éven) los te laten de volgende keer door even naar de andere kant stappen... Scheelt dat de helft. En nee, de ander zal niet altijd als een soort tegenprestatie ook even naast jou (kunnen) komen staan. :) 

En ja, je kunt daarna alsnog weer naar je eigen kant terugkeren want soms heb je het ook gewoon met je eigen 6 of 9 te doen. Die lost niet altijd op. Maar het wordt anders als jij iig wel snapt hoe de ander het ziet.